Browsing Archive: December, 2011

Hoe de Depressie zelf de oorzaak werd van een Depressie

Posted by BoekenGedachten on Saturday, December 31, 2011, In : Psychiatrie en Psychologie 

In 2008 schreef Trudy Dehue een boek getiteld 'De Depressie Epidemie'. In hoofdstuk 2 schrijft ze over de wijze waarop de huidige beschrijving van depressie is ontstaan. Een belangrijke stap is gezet bij het samenstellen van DSM III. In die versie van het Diagnostic Statistical Manual of Mental Disorders zijn vele nieuwe 'ziekten' gekomen en verdwenen. Hieronder wil ik een fragment aanhalen uit het boek gebaseerd op een analyse uit 1993 door Wilson (DSM III and the transformation of American ...
Continue reading ...
 

De Tonglen Mededogen Meditatie

Posted by BoekenGedachten on Sunday, December 18, 2011, In : Hartsbewustzijn 

Binnen het noëtische werk (1) heb ik recentelijk verwezen naar het derde boek van Lynne McTaggart in haar bewustzijnsverkennende serie die begon met het Veld (2004) en het Intententie Experiment (2007).  Terwijl ik tegen het einde van het boek loop kwam ik toch een stukje tegen dat ik toch wat langer wilde bewaren, vandaar dat ik het ook op deze site plaats.

"Tonglen, zoals deze meditatievorm voor het cultiveren van mededogen heet, verloopt progressief. Het begint op bescheiden schaal met het...
Continue reading ...
 

Het Kymische Huwelijk

Posted by BoekenGedachten on Sunday, December 11, 2011, In : Etherische Werkelijkheid 

In een boek van Ute Kretzschmer getiteld ' Vrij Reizen in Andere Dimensies' (1) wordt ergens tegen het einde een beschrijving gegeven van wat een kymische huwelijk wordt genoemd. Ik had er nog nooit van gehoord, maar vond het concept fascinerend genoeg om het verder te laten reiken dan alleen de lezers van dat bepaalde boek.

Ook al heb ik niet zo'n hele hoge pet op van de 'geascendeerde meesters' (2) toch wil ik dit stukje van Kuthumi wel noemen:

"Antar, je zielenbroer, was voorbestemd om met j...

Continue reading ...
 
 


 

This free website was made using Yola.

No HTML skills required. Build your website in minutes.

Go to www.yola.com and sign up today!

Make a free website with Yola