Binnen het noëtische werk (1) heb ik recentelijk verwezen naar het derde boek van Lynne McTaggart in haar bewustzijnsverkennende serie die begon met het Veld (2004) en het Intententie Experiment (2007).  Terwijl ik tegen het einde van het boek loop kwam ik toch een stukje tegen dat ik toch wat langer wilde bewaren, vandaar dat ik het ook op deze site plaats.

"Tonglen, zoals deze meditatievorm voor het cultiveren van mededogen heet, verloopt progressief. Het begint op bescheiden schaal met het ontwikkelen van waardering voor anderen en het zich steeds meer voor hen openstellen, totdat het zich uitbreidt tot liefde voor alle levensvormen.

Zo'n mededogenmeditatie begon met de gedachte: 'Ik waardeer de liefde en vriendelijkheid van alle levende wezens'. Hierbij denkt de beoefenaar aan zijn of haar dierbaren en bidt: Moge het met hen allen goed gaan en mogen zij vrij zijn van lijden. Hierop volgt het in gedachten zegenen van al je goede vrienden, je kennisssen en uiteindelijk zelfs je vijanden." (pp. 250-251)


VOETNOOT
(1) http://noetiek.wordpress.com/2011/12/13/fotonische-communicatie-een-alledaags-verschijnsel/
(*) Illustratie afkomstig van Doreen L. Olario, te zien op haar website: Verhaal achter Liefde