In een boek van Dr. Michael Newton, getiteld 'Bestemming der Zielen' wordt gesproken over wat er zich allemaal kan afspelen tussen je levens in. Iedereen die geïnteresseerd is in het leven vóór de geboorte en ná de dood raad ik het boek echt aan. Hieronder wordt een bepaald soort ziel beschreven die in een voorgaand leven niet op aarde maar op een geheel andere wereld heeft geleefd. Deze soort zielen worden door Newton 'hybride zielen' genoemd. Door het enorme verschil in omstandigheden kan dat in dit huidige leven nogal eens tot de nodige aanpassingsproblemen leiden.

"Mijn volgende casus is een voorbeeld van een zware hervorming. Casus 21 betreft een bijzondere klasse ziel die ik de hybride-ziel noem. In hoofdstuk 7, casus 61 is nog een vertegenwoordiger van dit type ziel.

Ik geloof dat de hybride-zielen zijn geneigd naar zelfdestructie op Aarde, omdat zij vrij recent zijn geïncarneerd op andere werelden voor zij naar Aarde komen.

Er zijn hybride-zielen die grote moeilijkheden hebben met het aanpassen op onze planeet. Wanneer ik dit ontdek, is dit waarschijnlijk hun eerste incarnatie hier in de afgelopen paar duizend jaar.

De anderen hebben zich al aangepast of hebben de Aarde voorgoed verlaten. Minder dan een kwart van al mijn cliënten zijn in staat om herinneringen van bezoeken aan andere werelden op te roepen, tussen de levens.

Deze activiteit op zichzelf maakt hen geen hybriden. Een nog kleiner percentage van mijn cases hebben herinneringen in het daadwerkelijk incarneren op andere planeten voor zij naar de Aarde kwamen. Dit zijn de hybride-zielen.

De hybride is gewoonlijk een oudere ziel die, om tal van redenen, heeft besloten om haar fysieke levens op onze planeet door te brengen. Haar oude wereld is niet langer bewoonbaar of ze heeft geleefd op vriendelijke werelden waar het leven te eenvoudig was en ze wilde een moeilijkere uitdaging met een wereld net als de Aarde, die haar volledig potentieel nog niet heeft bereikt.

...Soms verwart een hybride-cliënt zijn eerdere incarnaties op de andere wereld met het zijn op Aarde, tot we erachter komen dat zijn eerste wereld alleen maar een plaats op Aarde vertegenwoordigt." (Bestemming der Zielen, p. 94)