In het 2011-boek van prof. dr. ing. Haas getiteld 'Elektrostress en Gezondheid' wordt een interessant experiment aangehaald dat ik hier toch ook even wel noemen. Het betreft een experiment waarbij forelleneitjes werden blootgesteld aan een elektrostatisch veld, waardoor er vreemde zaken gebeurden. Hieronder volgt het fragment uit het boek, terug te vinden op pagina's 128 en 129: 
"Na de plantenexperimenten werden ook proeven met dieren gedaan. De eieren van een regenboogforel werden na bevruchting gedurende vier weken blootgesteld aan elektrostatische velden. Daarna werd het broedsel in een andere bak gedaan en werden ze net als alle andere forellen opgekweekt.

De op die wijze gekweekte forellen zagen er heel anders uit dan de forellen zoals we die kennen. Kop en lichaam waren veel krachtiger, ze hadden meer tanden en een andere kleur. De elektrostatische forellen waren wilder, agressiever, ze sprongen hoger dan normale forellen, het vlees was steviger en het smaakte beter. "We hadden de indruk minihaaien gekweekt te hebben" aldus dr. Schürich.

De vissen werden door een Zwitsers onderzoeksinstituut te Bern als een forel-oervorm gedetermineerd, een soort die al 150 jaar uitgestorven was. Ze hadden nog oude tekeningen waarop de soort afgebeeld was." (pp. 128-129)

Voor alle duidelijkheid: de experimenten waren uitgevoerd met elektrostatische velden die vergelijkbaar zijn met de elektrostatische velden van een moderne mens als hij leeft in een omgeving met synthetische vloerbedekking, synthetische gordijnen en met het kleurenscherm van de televisie. Dr. Heinz Schürich zei: "De effecten ten gevolge van de inwerking van de elektrostatische velden doen eerder aan gentechniek denken dan aan elektrofysiek."

Zie ook: Morfogenetische verkenningen (april 2012)
 
P.S. De foto heeft niets te maken met dit experiment. Ik heb gewoon een geinige foto gezocht van een forel en gevonden op een sportvisblog:  http://sportvissen.blog.nl/websites/2009/09/12/monster-forel-vergist-zich-op-fourplay